Welkom
nieuws
Programma
Geschiedenis
Weblinks
Archief
Contact

 

Vrijdag 13 april:     De Slimste Mens van Lierop

 

Vrijdagavond kwisavond in Lierop. Stipt om acht uur in de avond zaten alle 147 kandidaten voor de titel "Slimste mens van Lierop" vol spanning klaar op de tribune in de feesttent. Allen waren in het bezit van een persoonlijk electronisch stemkastje. De twee presentatoren (Martien Kusters en Bert van Lieshout) openden de kwisavond en na enige uitleg kon de strijd beginnen. In een vlot tempo passeerden diverse categorieën, zoals vragen over het organiserend gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën, andere Lieropse verenigingen, sport, muziek en geschiedenis de revue en lieten veel deelnemers flink zweten. Soms werd er volop gegokt en of overlegd wat de teamgedachte was. Het team Ratjetoe (verzameling van vrienden, kennissen en familie) heeft deze taktiek als beste uitgevoerd en won de eerste prijs als team. Teamcaptain Anneke van de Boomen kreeg de beker uitgereikt. Tweede werd het team de Stippies (familie van Stiphout) en Peter van Stiphout mocht de beker in ontvangst nemen. De derde prijs werd gewonnen door het team De Gruune (gilde van Sint Antonius Abt) en teamcaptain Henk Berkers nam de beker in ontvangst.

Na dit spektakel werden de individuele (slimste mens) prijzen bekend gemaakt. De derde plaats was voor Pieter Gruyters. Tweede werd Wilma Hurkmans. Beide winnaars komen uit het team Ratjetoe. De eerste prijs "De slimste mens van Lierop" was voor Leon Sijbers en wij feliciteren Leon met deze ere-titel. Een compliment voor de organisatoren Femke Gorissen en Hans Verrijt die gezorgd hebben voor een geweldige avond.

 


  

                   

 

 

 


 

                    


Het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën organiseerd in het weekend van 13 t/m 15 april 2012 een Verbroederingsfeest. Op vrijdag 13 april vanaf 20.00 uur gaan ze een quiz organiseren genaamd: ‘de Slimste mens van Lierop’.

De Gilde-feesttent komt te staan aan het zusterveldje in Lierop, ingang Lijestraat, bij de gymzaal. De deelnemersgroepen zitten op verhogingen in aparte vakken, waardoor een lekkere sfeer ontstaat. Een enthousiaste presentator zorgt voor de rest.

 

Regels van 'de Slimste mens van Lierop'

 

De score wordt per individu bijgehouden, maar je speelt de quiz als lid van één van de  deelnemersgroepen. Je kunt jezelf op twee manieren inschrijven:

 

1. Je stelt je eigen deelnemersgroep samen. Deze bestaat uit max. 10 personen die één specifiek kenmerk delen. Bijvoorbeeld de koeienboeren, de tuinders, de studenten, de niet-Brabanders, de 60-plussers, de Henricushoffers, de Nirwana’s, de sv Lierop-dames,  De Eurosjoppers, de biljarters ( het aflopend geheel), de scouting, kortom: laat je fantasie er maar op los.

 

2. Je schrijft je als individu in. Deze worden samengevoegd als één groep.

Van elke deelnemersgroep wordt één persoon aangewezen tot captain.  Tijdens ‘de Slimste Mens Van Lierop’ word je verwacht in voor de deelnemersgroep kenmerkende kleding.

 

Niet alleen maar deelnemers. Ook publiek is welkom !!

Er is plaats voor publiek, apart van de deelnemers. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om het evenement te beleven: door mee te doen of door steun door je aanwezigheid onder het publiek.
 

Tijdens de vragen wordt iedereen (dus ook het publiek) geacht stil te zijn, zodat de deelnemers zich goed kunnen concentreren op de vragen.

 

De Quiz 

 

De quiz bestaat uit diverse meerkeuzevragen, die onderverdeeld zijn in 10 categorieën.

Je krijgt zowel kennis- als inzichtvragen. Je geeft via een draadloos stemkastje individueel antwoord op de vragen. De score wordt direct na elke ronde per deelnemersgroep bekend gemaakt. Na afloop ontvang je jouw individuele score. De Slimste Mens Van Lierop is de man of vrouw die de meeste vragen juist beantwoordt.

 

Risicoloos meedoen

De deelnemers met de 10 hoogste scores worden openbaar gemaakt. De overige scores niet. Je individuele score haal je na afloop op bij de organisatie. Kortom: ook als je niet De Slimste Mens Van Lierop bent, kun je zonder risico meedoen. Niemand komt je score te weten, behalve jijzelf!

 

Inschrijven

Ben je tussen de 18 en 100 jaar, woon je in Lierop of heb je lange tijd in Lierop gewoond

of ben je  actief in het Lieropse verenigingsleven:  Schrijf je dan in.

 

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten bedragen 7,50 euro per deelnemer (inclusief 2 consumpties).

Van dit inschrijfgeld wordt een deel van de huur van apparatuur om deze avond tot stand te laten komen bekostigd.


Aanmelden via Hans Verrijt, email: verrijtjjgm@upcmail.nl
Mensen die geen email hebben, kunnen zich telefonisch aanmelden op 06–48840662 en zij krijgen dan een inschrijfformulier toegestuurd.
Het bedrag dien je voor 31 Maart 2012 over te maken na de bevestiging van uw deelname op het daarin vermelde rekeningnummer.

 

Tot 18 Maart 2012

Je kunt je deelnemersgroep of jezelf inschrijven tot 18 Maart 2012. Er is plek voor 150 deelnemers. Wees er dus snel bij!  Deelnemersgroepen krijgen voorrang op individuele deelnemers.

 

Lierops Intelligentie Quotiënt (LIQ)

Doe je mee aan de Slimste Mens Van Lierop, dan krijg je de beschikking over jouw Lierops Intelligentie Quotiënt. Het LIQ komt 100% niet-wetenschappelijk tot stand. Het heeft enkel in Lierop onschatbare waarde. Wat te denken van feestjes waar je elkaars LIQ kunt bespreken? Bovendien helpt de uitslag om vooroordelen te bevestigen. Na deze fenomenale spelshow zal elke Lieroppenaar je niet langer begroeten met “hoe is ‘t?” maar met “hoe gigget mè jaw LIQ?”.

 

Voorbereidingstips

· Vraag basisschoolleerlingen of je hun boeken mag lenen.

· Maak eenmaal daags op nuchtere maag sudoku’s.

· Verdiep je niet in de sappigste Lieropse roddels: da’s ballast.

· Laat je ogen testen.

· Lees de meeste recente encyclopedieën.

· Laat je verstandskies trekken.

 


Een spetterend weekend

met klank en kleur

op 13, 14 en 15 april

 

Het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën organiseert op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 april een spetterend weekend op het zustersveldje bij de gymzaal.

 

Het programma op deze dagen is als volgt:
Op vrijdag 13 april de quiz: “De slimste mens van Lierop”. Hier kan iedereen zich voor opgeven in groepjes of individueel, per vereniging, kaartclubs enz. In navolging van Heusden willen we dit graag evenaren. Dus mensen geeft u op en doe mee.  Deelname vanaf 18  jaar. Er volgt zo spoedig mogelijk verdere informatie.

 

Op zaterdag 14 april is de "Voorronde voor het Eurosjopper festival". We gaan samen met Eurosjopper, vanaf 12.00 uur, beginnen met de voorronde van de bandjes die dan optreden, en welke door stemming van het publiek dan later kunnen optreden op het Eurosjopper festival in juni. Dit wordt een spetterende show met een x-aantal bandjes, die in een volgorde optreden welk is bepaald door loting. Komt dat zien en vooral luisteren.

 

Zondag 15 april is "Het Verbroederingsfeest". Dit is dan de dag van veel kleur en show met zo’n 15-tal gilden die om 13.00 uur door de kom van Lierop trekken,  aansluitend de massale opmars  en slangendefilé op het zustersveldje. In de tent zal de muziek verzorgd worden door de Koepelbloazers. Op het veld zullen er demonstraties gedaan worden in vendelen, trommen, jeu de boules en kruisboog schieten.
 

Kom dit spektakel in Lierop meebeleven.
 

Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën, Lierop  | info@gildeolvlierop.nl